OCT

Onze ogen kunnen de mate waarin de rest van ons lichaam ouder wordt (nog) niet bijbenen, wat als gevolg heeft dat bijvoorbeeld een ouderdomskwaal zoals macula degeneratie vrij spel krijgt. Kun je van de oogziekte macula degeneratie genezen? Misschien, maar dat is wel afhankelijk van diverse zaken. Uiteraard is het raadzaam om bij de symptomen van deze oogziekte snel een oogarts te raadplegen, want er is een bepaalde vorm van macula degeneratie waarvan de ontwikkeling in een vroeg stadium in ieder geval af te remmen is.

Naast het verkopen van modieuze brillen, comfortabele brillenglazen en alle soorten contactlenzen zijn wij, dankzij onze opleiding (Optometrist BOptom) en geavanceerde apparatuur zoals onder andere een Easyscan en OCT, een afkorting van; optical coherence tomography, in staat vroegtijdig allerlei oogaandoeningen te herkennen en u tijdig te verwijzen naar een oogarts.

Met de Easyscan brengen wij uw netvlies “en face” in kaart, en met de OCT maken wij een digitale doorsnede van het netvlies. Een klein beetje te vergelijken met het maken van een MRI. Dit onderzoek is volkomen pijnloos en behoeft geen speciale voorbereiding.

FUNDUSFOTOGRAFIE

Naast de Easyscan en OCT beschikken wij ook over een funduscamera, een klassieke maar nog vaak gebruikte techniek, uitermate geschikt voor het fotografisch vastleggen van uw netvlies.

Je hebt maar één paar ogen. Dus daar ben je zuinig op. Voor wie een bril of contactlenzen draagt, is dagelijkse zorg voor ogen niets nieuws. Maar wist je dat het ook heel verstandig is om met regelmaat je netvlies te laten controleren? Wist je dat ruim driekwart van de bevolking minstens eenmaal per jaar de tandartspraktijk bezoekt?* Een meerderheid van de mensen gaat elk jaar naar de tandarts voor controle, dus waarom zou je je ogen niet op een regelmatige basis laten controleren ?

EASYSCAN

Hoe gezond zijn jouw ogen?

Je hebt maar één paar ogen. Dus daar ben je zuinig op. Voor wie een bril of contactlenzen draagt, is dagelijkse zorg voor ogen niets nieuws. Maar wist je dat het ook heel verstandig is om met regelmaat je netvlies te laten controleren? Voorkomen is tenslotte beter dan genezen. En het onderzoek met de EasyScan test duurt maar drie minuten. Zo makkelijk is het.

Wat is de EasyScan test?

EasyScan maakt perfecte, hoogwaardige foto’s van beide ogen. Op deze foto’s kunnen we aan de beelden van het netvlies zien hoe “gezond”  uw ogen zijn en kunnen wij u indien er afwijkingen zichtbaar zijn, verwijzen via de huisarts naar de oogarts.

Belang van het oogonderzoek

Wist je dat ruim driekwart van de bevolking minstens eenmaal per jaar de tandartspraktijk bezoekt?* Een meerderheid van de mensen gaat elk jaar naar de tandarts voor controle, dus waarom zou je je ogen niet op een regelmatige basis laten testen?