OPTOMETRIST

Optometrist BOptom is een door de Big wet erkende beroepsgroep.
Een Optometrist is een ”schakel” tussen patiënt en oogarts. Wij verrichten vakkundige oogmetingen, geven een objectief advies over optische hulpmiddelen, o.a. contactlenzen, en herkennen oogziekten waarna er doorverwijzing kan plaatsvinden naar een oogarts, direct of op korte termijn. Wij maken gebruik van de meest recente, geavanceerde apparatuur en beschikken tevens over een Funduscamera, waarmee de status van het netvlies fotografisch in beeld kan worden gebracht.

Wij zijn aangesloten bij de Optometristen Vereniging Nederland OVN alsmede A.N.V.C

Voordelen van de Optometrist:

  • Gespecialiseerde HBO opleiding (Bachelor of Optometrie = BOptom)
  • een objectief aanspreekpunt los van commercieel belang (gedragscode Big wet)
  • professionele beoordeling en meting
  • Indien noodzakelijk adequate verwijzing naar bijvoorbeeld een oogarts

Preventieve oogcontrole: naar optometrist of ziekenhuis

Helaas kan iedereen last krijgen van oogaandoeningen. Wil je dit preventief laten controleren kun je naar een goede optometrist voor optometrisch onderzoek gaan. Zo’n uitgebreide analyse kost € 39,- en is voor eigen rekening.

Verwijsbrief

Sommigen gaan naar de huisarts met het verzoek om een verwijsbriefje voor de oogarts. Veel mensen denken dat deze kosten worden vergoed door de zorgverzekeraar, maar die kosten vallen onder het eigen risico van de basisverzekering, waardoor bij velen een forse rekening van het ziekenhuis op de deurmat belandt – tenzij het eigen risico van minimaal € 385,- al op is.
Zo’n preventief onderzoek in het ziekenhuis kost aanzienlijk meer dan de meeste optometristen in rekening brengen.

U bent bij ons bij een “Wet Big” – erkende en geregistreerde optometrist

In onze meetruimte staat hypermoderne onderzoeksapparatuur. Indien noodzakelijk wordt de uitslag van het door ons uitgevoerde onderzoek, online bekeken door de oogarts. Blijkt er toch iets naars aan de hand, dan wordt u daarna door uw huisarts verwezen naar het ziekenhuis. Wij hebben nauwe banden met huis-en oogarts. In geval van directe nood is één telefoontje naar de huisarts meestal voldoende voor een spoedbehandeling in het ziekenhuis.